Disneyland Paris & Overgewicht

dscn8596-001

Disneyland Paris; waarschijnlijk het bekendste pretpark van Europa. Je moet er een stukje voor rijden, maar dan heb je ook wat. Disneyland Paris bestaat uit twee verschillende parken; Disneyland Park en Walt Disney’s Studios Park. Wanneer je overnacht in een Disney-hotel of een jaarkaart hebt, kun je beide parken onbeperkt betreden. Als je losse entreetickets koopt, kun je kiezen voor tickets die toegang geven tot één park, of voor tickets die toegang geven tot allebei de parken.

Toen wij in Disneyland waren, waren dit de feiten;
Lengte; 1.71 meter
Gewicht; 137 kilo
Heupomtrek; 160 centimeter

Ik denk dat Disneyland het park is geweest waar ik me vooraf het meest druk om heb gemaakt. Urenlang heb ik online gezocht naar informatie over de attracties en naar ervaringen van mensen die er wel of juist niet in pasten. Sommige mensen probeerden me gerust te stellen door te zeggen dat het een Amerikaans park is en dat Amerikanen écht wel rekening houden met mensen met overgewicht, omdat dat daar nog veel vaker voorkomt dan in Europa, maar dat hielp niets. Ik had ongelooflijk veel zin in onze vakantie naar Disneyland, maar was ook behoorlijk bang dat ik nergens in zou kunnen omdat ik te dik zou zijn. Gelukkig bleek dat echt ontzettend mee te vallen.

Disneyland Park;

Buzz Lightyear Laser Blast; Dit was de eerste attractie waar we in gingen en dat leverde meteen knikkende knietjes en hartkloppingen op. Niet vanwege de attractie zelf, maar vanwege de poortjes bij de ingang. Van die ellendige ‘doordraai-poortjes’ met ijzeren stangen. Als ik deze poortjes vooraf had gezien, was ik waarschijnlijk direct afgehaakt. Ik kwam er echter pas achter in de rij zelf. De poortjes staan niet aan het begin van de rij, maar een stuk verderop, vlak voor je het gebouw binnengaat. Gezien er achter me tientallen mensen stonden, was teruggaan geen optie meer. Ik hield m’n adem in toen ik door die vervloekte poortjes moest, en godzijdank; het lukte! Met moeite, dat wel. Als ik veel dikker was geweest, was het niet gelukt. Bij deze poortjes kan het zeker helpen om er zijwaarts doorheen te gaan, dat scheelt een hoop! De karretjes van de attractie zelf vormen absoluut geen probleem. Er wordt geen gebruik gemaakt van beugels, het karretje sluit zelf om je heen. Er is echt meer dan genoeg ruimte en je hoeft je in dit geval écht geen zorgen te maken.

disney

Blanche-Neige et les Sept Nains (Sneeuwwitje); Tegen deze attractie zag ik behoorlijk op, want over deze attractie hoorde ik dat hij érg klein zou zijn en dat hij wel eens problemen op zou kunnen leveren. Voor de zekerheid, besloten we om aan een medewerker te vragen of het zou passen. Ik trof hier echt de allerliefste medewerkster die er is. Natúúrlijk zou ik er in passen, zei ze, ik hoefde me echt niet druk te maken. Ik was zó blij! Toen we wegliepen om onze kinderwagen en de rolstoel weg te zetten, tikte ze me op m’n schouder. ‘Don’t worry, you’re beautiful.’ zei ze me. Zó lief! Het passen bleek inderdaad geen enkel probleem. Ook in deze wachtrij moet je weer door die stomme poortjes (daar zijn ze in Disneyland fan van, geloof ik), maar over de attractie hoef je je écht geen zorgen te maken. De instap is vrij smal, maar als je zijwaarts instapt, komt dat echt goed.

dscn8304-002

It’s A Small World; In deze attractie wordt geen gebruik gemaakt van beugels, echt iedereen past in deze attractie!

Mad Hatter’s Tea Cups; In deze attractie wordt geen gebruik gemaakt van beugels, echt iedereen past in deze attractie!

Orbitron; In deze attractie wordt gebruik gemaakt van gordels die vrij kort zijn. Ik heb deze attractie voor de zekerheid overgeslagen.

Pirates of the Caribbean; In deze attractie wordt geen gebruik gemaakt van beugels, niemand is te dik voor deze attractie!

Le carrousel de Lancelot; In deze attractie wordt geen gebruik gemaakt van beugels, iedereen past in deze attractie!

Les Voyages de Pinnochio (Pinokkio); Deze attractie is echt exact hetzelfde als Sneeuwwitje, wat betreft de karretjes en beugels. Absoluut geen enkele reden om je zorgen te maken, iedereen past in deze attractie!

Autopia; Deze attractie heb ik niet geprobeerd.

Peter Pan’s Flight; Deze attractie was helaas gesloten en hebben we niet kunnen proberen.

Phantom Manor; Deze attractie hebben we niet geprobeerd.

Star Tours; Deze attractie heb ik niet geprobeerd.

Big Thunder Mountain; Deze attractie heb ik niet geprobeerd.

Indiana Jones; Deze attractie heb ik niet geprobeerd.

dscn8289-001

Walt Disney’s Studios Park;

Flying Carpets Over Agrabah; In deze attractie heb je wel weer te maken met die stómme poortjes, maar de attractie zelf vormt geen enkel probleem.

Ratatouille; Een waanzinnig toffe 3D-attractie die je écht moet proberen. De beugels in de karretjes vormen geen enkel probleem, iedereen past in deze attractie!

RC Racer; Dit is één van de weinige attracties in Disneyland die wel problemen op kan leveren voor mensen met overgewicht. Op internet kwam ik een hoop verhalen tegen over beugels die aangeduwd moesten worden of die überhaupt niet dicht konden, dus ik heb deze attractie voor de zekerheid overgeslagen.

dscn8488-001

Slinky Dog Zigzag Spin; De beugels in deze attractie sluit je zelf en je zult hierbij echt geen problemen ondervinden. Iedereen past in deze attractie.

Rock ’n Rollercoaster; Absoluut mijn favoriete attractie van Disneyland! Een achtbaan waarin je gelanceerd wordt en waarin je een track rijdt in het donker (met loopings en kurkentrekkers!) op de muziek van Aerosmith. Elk ritje is anders, want er zijn verschillende nummers van Aerosmith te horen die allemaal hun eigen lichtshow hebben tijdens de rit. Ook bij deze achtbaan was ik erg bang dat ik te dik zou zijn, dus vroegen we vooraf weer of de medewerker in kon schatten of ik zou passen of niet. Ook hier kreeg ik te horen dat het absoluut geen probleem zou zijn. In deze attractie krijg je wéér te maken met de bekende poortjes, maar de stoelen en beugels in de attractie vormen echt geen enkel probleem.

Tower of Terror; Ook hier vroegen we vooraf aan een medewerker of ik zou passen. Nog steeds héél genant, maar niet zo verschrikkelijk als in de rij gaan staan en dan bij het instappen merken dat het niet lukt.. Weer werd me verteld dat het absoluut geen enkel probleem zou zijn, en dat was het ook niet. In de Tower of Terror wordt geen gebruik gemaakt van beugels, maar van gordels. De gordels hoef je niet zelf te verstellen, ze werken hetzelfde als in de auto; je trekt hem gewoon net zo ver uit als nodig is. Ik kon de gordel overigens niet veel verder meer trekken, dus als je heupomvang veel groter is dan 160 centimeter, kan het misschien wel wat lastiger worden om de gordel dicht te krijgen. Bij 160 centimeter en kleiner hoef je je absoluut nergens zorgen om te maken.

dscn8470-001

 

Studio Tram Tour; Behind The Magic; In deze attractie wordt geen gebruik gemaakt van beugels of gordels. Hierin past echt iedereen!

Toy Soldiers Drop; Ik heb deze attractie niet geprobeerd.

Cars Quatre Roues Rallye; In deze attractie wordt gebruik gemaakt van gordels die vrij kort zijn. Ik heb deze attractie voor de zekerheid overgeslagen.

Crush’s Coaster; Deze attractie hebben we niet geprobeerd.

 

Conclusie; Disneyland is echt fantastisch, óók als je overgewicht hebt. Er zijn maar heel weinig attracties waarbij je problemen zou kunnen ondervinden, maar zelfs als je deze overslaat, is er nog meer dan genoeg te doen. Wat ik ook ontzettend fijn vind, is dat de medewerkers zo lief zijn. Mocht je twijfelen over het passen in een bepaalde attractie, vraag het dan gewoon aan een medewerker. Ik vind dat ook echt gruwelijk gênant, maar ze reageren hier allemaal echt heel erg lief en zijn ontzettend behulpzaam. Vergeet ook zéker niet om naar alle shows en parades te gaan kijken, want ook die zijn erg leuk en mooi!

Zin gekregen in een tripje naar Disneyland? Boek je Disney-hotel óf koop je entreetickets HIER. 

dscn8467-001

Advertenties